spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниЃорче Петров: Градежни работи за асфалтирање за улица 20 и 22 во...

Ѓорче Петров: Градежни работи за асфалтирање за улица 20 и 22 во село Волково

Станува збор за должина од околку 2,5 километри со што се олеснува пристапот до домовите на 190 семејства. Со асфалтирањето се комплетира инфраструктурата во овој дел од општината.

Ќе се асфалтира и крак на улица 22 во близина на каналот со што се поврзуваат овие две улици и се добива кружно движење.

Ве молиме за трпение додека се изведуваат градежните работи кои очекувам да финишираат за месец дена.

Градиме за да ни се развиваат селата подеднакво како и урбаните заедници, градиме за да обезбедиме локален економски развој.

Извор: Општина Ѓорче Петров

Прочитајте

Градоначалник Манчев: Од 2021 година си поставив за цел да го...

0
1. Какви реформи се случуваат во општинската администрација во Босилово? Реформите во делот на администрацијата се случуваат со законски измени или дополнувања на законите на предлог на Владата...