spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниЃорче Петров: Се чисти каналот за наводнување во село Никиштани

Ѓорче Петров: Се чисти каналот за наводнување во село Никиштани

Се расчистува траса во должина од два километри, локациски: северно од раздвојувањето кај река Лепенец, до селото.

Со ова, земјоделците добиваат сигурен доток за наводнување на своите посеви, а се избегнува и опасноста од поплави и излевања.

Оваа акција Општина Ѓорче Петров ја спроведува во соработка со АД Водостопанство.

Извор: Општина Ѓорче Петров

Прочитајте

Јегуновце: Работна посета низ повеќе населени места

0
Градоначалникот на општина Јегуновце беше на работна посета низ повеќе населени места во општина Јегуновце каде направив увид на започнати проекти: Во завршна фаза е...