spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниЃорче Петров: Асфалтирана улицата Мис Стон

Ѓорче Петров: Асфалтирана улицата Мис Стон

Завршија градежените работи за асфалтирање на улица Мис Стон во урбаната заедница Мирче Ацев. На овој коловоз претходно беа изведени и сливници за атмосферска канализација, при што се пристапи кон гребење и поставување на асфалт во должина од 350 метри.

Увид во завршните работи направи Градоначалникот Александар Наумоски кој оствари и средба со локалните жители. Реконструкцијата на ,,Мис Стон“ е дел од програмата за реконструкција на улици во урбаниот дел од Ѓорче Петров со кој е предвидено да се асфалтира должина од два километри.

Претходно, со оваа реконструкција, асфалтирани се улиците Островска, Драговити и Мијачка во урбаната заедница Дексион. Средствата за реконструкција на овие улици се обезбедени од општинскиот буџет.

Извор: Општина Ѓорче Петров 

Прочитајте

Карпош: Салата ,,Партизан’’ со ново осветлување

0
Во рамки на реконструкцијата на спортскиот објект ,,Наум Наумовски Борче’’, познат како ,,Партизан’’, изминатиот период се поставуваше ново лед осветлување. Од целосниот простор, употребени...