spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниГостивар: Започнува со работа Центарот за аутизам

Гостивар: Започнува со работа Центарот за аутизам

Градоначалникот го следеше почетокот на работите за уредување на овој центар кој се наоѓа во објектот кај што беше сместен приватниот колеџ „Јахја Кемал“ во Гостивар.
Овој центар, заедно со Дневниот центар за деца со посебни потреби, кој ќе биде сместен во истата зграда, беа едно од примарните изборни ветувања во 2017 година и денес стануваат реалност.
Центарот во Гостивар ќе работи на три јазици: албански, македонски и турски.
Инаку, се смета дека во Гостивар има околу 200 деца со аутизам.

Прочитајте

АПЈ: Започна обуката на преведувачи и лектори по албански јазик

0
Како и претходните години, така и оваа година започна обуката на административни службеници, кои работат како преведувачи и лектори на албански јазик во нивните...