spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниКуманово: Меморандум со Занаетчиската комора

Куманово: Меморандум со Занаетчиската комора

Потпишан е меморандум за соработка помеѓу Општина Куманово и Занаетчиска комора на Република Северна Македонија за остварување на активна соработка и размена на информации, со цел создавање на меѓусебно партнерство во насока на креирање на поволно деловно опкружување и тоа:

 Поттикнување, поддршка и логистика во спроведувањето на сите облици на соработка од заеднички интерес;

 Размена на бизнис информации, неопходни за одржување на континуитетот на заемната соработка;

 Заедничко планирање и организирање на презентации, трибини, работилници, форуми.

 Промоција на заеднички активности;

 Соработка и поддршка во остварување на национални, регионални и меѓународнип роекти;

 Меѓународна соработка и активности во интерес на двете страни;

Извор: Општина Куманово 

Прочитајте

Јегуновце: Работна посета низ повеќе населени места

0
Градоначалникот на општина Јегуновце беше на работна посета низ повеќе населени места во општина Јегуновце каде направив увид на започнати проекти: Во завршна фаза е...