spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeМаркетингАрс Луцида: Сертифициран Реики курс Ниво 2

Арс Луцида: Сертифициран Реики курс Ниво 2

Реики ниво 2 ве поканува да ја продлабочите конекцијата со својата регенеративна моќ и да се здобиете со поголемо искуство во користењето на Реики.

Овој курс се фокусира на работата на себе на повисоко, емоционално – ментално ниво, зголемувајќи ја свесноста за моќта на Реики, нѐ запознава со неговите симболи и дава акцент на практична работа.

На овој Реики курс ќе добиете и научите:

 • 2 нови усогласувања (attunements) кои понатаму ќе ги зголемат вашите исцелувачки способности, ќе ги интегрираат симболите и ќе ве приближат до себе;
 • Значење на симболите во универзалното знаење;
 • Концепт на време и простор;
 • Првите 3 симболи на Реики, нивните имиња, активирање и употреба;
 • Испраќање Реики на далечина за себе и другите;
 • Потсетување на знаењето за енергетскиот систем;
 • Употреба на Реики на ситуации и настани;
 • Подлабоко разбирање на кармата и нејзино чистење со Реики;
 • Практични вежби;
 • Моќта на намерата и многу повеќе.

Предуслов: Реики Ниво 1 и континуирана пракса.

Важни ниформации:

Достапни термини за овој курс:

 • 30.01.2021
 • 03.04.2021
 • 12.06.2021
 • 21.08.2021
 • 16.10.2021
 • 25.12.2021

Се одржува во сабота од 10 часот до 18 часот со кратки паузи.

Местото го резервирате со уплата, НАЈДОЦНА 5 дена пред почеток на курсот.

Опционо може да го следите онлјан.

Ако сакате да дознаете повеќе за Реики методот:

https://www.arslucida.mk/mk/treninzi/reiki-nivo2/

Kурсот ќе се спорведува согласно новите протоколи кои произлегуваат од „Планот за намалување на рестриктивните мерки за спречување на ширење на коронавирусот“

Протоколот е достапен тука: https://vlada.mk/sites/default/files/dokumenti/covid/protokol_za_organizacija_na_rabotni_sostanoci_obuki_kursevi_i_seminari.pdf

Поради овие мерки бројот на места ќе биде ограничен за наша и ваша безбедност.

Извор: Javnaadministracija.mk

Прочитајте