spot_img
spot_img

Охрид: Нов зелен појас на крстосницата помеѓу булевар Туристичка и улицата АСНОМ

ОпштиниОхрид: Нов зелен појас на крстосницата помеѓу булевар Туристичка и улицата АСНОМ

Најчитано

Се засадува нов зелен појас од украсно зеленило на тротоарските рабови на кружната крстосницата помеѓу булевар „Туристичка“ и улицата „АСНОМ“. Во делот на подготвителните активностите за засадување на зеленилото беа ангажирани екипи на ЈП „Охридски Комуналец“.

 

Покрај уредување на зелениот појас се врши и партерното уредување на просторот од страна на екипите на ЈП „Нискоградба“ и ЈП „Градски гробишта“. Според планираното, ваква ограда од зеленило ќе биде засадена и на тротоарските рабови од останатите кружни крстосници на булеварот „Туристичка“.

Извор: Општина Охрид 

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
[td_block_ad_box spot_img_horiz="content-horiz-center" media_size_image_height="1000" media_size_image_width="1000