spot_img
spot_img

Охрид: Се уредува тротоарот на дел од улицата Асном

ОпштиниОхрид: Се уредува тротоарот на дел од улицата Асном

Најчитано

Деновиве се спроведуваат работни активности за уредување на тротоарот на улица „АСНОМ“ од крстосницата со булевар „Туристичка“ до пресекот со улица „Кеј Македонија“.

Се врши поставување на нова тампон подлога и се врши прередување на веќе поставените бехатон плочки. Поради значителни оштетувања, на одредени места се поставуваат и нови бехатон плочки. Овие активности се предвидени во годишната програма за уредување на градежно земјиште, а средствата се обезбедени од буџетот на Општина Охрид.

Во текот на наредниот период планирано е уредување на тротоарите на уште неколку улици во градот каде што има значителни оштетувања.

 

Извор: Општина Охрид 

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
[td_block_ad_box spot_img_horiz="content-horiz-center" media_size_image_height="1000" media_size_image_width="1000