spot_img
spot_img

Пробиштип: Форум во заедницата

ОпштиниПробиштип: Форум во заедницата

Најчитано

 

П О К А Н А
За форум во заедницата-општина Пробиштип

Почитувани жители на општина Пробиштип,
Би сакале да ве поканиме на онлајн форум во заедницата кој Општината Пробиштип во соработка со Центарот за истражување и креирање политики, Лулуди, Рурална Коалиција, Новинари за човекови права и ЕХО-Штип ќе го организира во рамки на Проектот  „Низ  женски  леќи:  покревање  на  политики  и  буџетски иницијативи, следење на  спроведувањето  на  локалните  акциски  планови  за  родова еднаквост“.

Форумот во заедницата ќе овозможи идентификување на специфичните потреби и приоритети на граѓаните од сите групи во општина Пробиштип, а со цел обезбедување услови за приоретизирање на програмите и проектите како и истовремено подобрување на структурата на програмите во општината. Под влијание на актуелната состојба со Ковид 19, форумите ќе се одржат онлајн на платформата ZOOM и тоа во 3 циклуса-односно три средби по 2 часа со истата група на граѓани:

  • I сесија 22.06..2021, 11:00-13:00ч- Дефинирање проблеми и предизвици
  • II сесија 24.06.2021  Дефинирање на предлог решенија
  • III сесија 28.06.2021 Презентирање на резултати и следни чекори

За учество на форумот регистрирајте се на следниов линк, каде по пополнувањето на краткиот прашалник на меилот кој сте го запишале ќе ви биде испратен линк за првата сесија. На денот на сесијата со кликнување на линкот ќе бидете директно вклучени на Форумот.

Линк за регистрација:

https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZwofu6srTwjGtw7OB3PynAQYXOfgw3kXbSb

Со почит,

Центарот за истражување и креирање политики и проектните партнери во соработка со општина Пробиштип.

Извор: Општина Пробиштип

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
[td_block_ad_box spot_img_horiz="content-horiz-center" media_size_image_height="1000" media_size_image_width="1000