spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниШтип: Средба со ученици од невладината организација „Центар за грашанска иницијатива“ Прилеп

Штип: Средба со ученици од невладината организација „Центар за грашанска иницијатива“ Прилеп

Градоначалникот имаше средба со ученици од невладината организација “Центар за граѓанска иницијатива” Прилеп.

Договорен проект, подржан од ifa/Zivik, програма во склоп на Федерална канцеларија за надворешни работи на Сојузна Република Германија.

 

Јакнење на малцинствата и специфични групи за промовирање на партиципативна демократија на ниво на заедница, втора фаза. Во рамките на овој проект е вклучено Средното општинско училиште “Јане Сандански” од Штип. Проектот се реализира втора година и во него се вклучени 10 училишта од 10 различни градови во државата.

 

Во рамки на проектот предвидени и реализирани се повеќе активности: Градење доверба, изработка на приказни – застапување за промени, младински летен камп за развој на локални иницијативи и виртуелна посета на Парламентот.

Извор: Општина Штип 

Прочитајте