spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeМинистерстваМИОА: Максимално ги поддржуваме лицата со попреченост

МИОА: Максимално ги поддржуваме лицата со попреченост

Министерството за информатичко општество и администрација максимално ги поддржува лицата со попреченост.

 

Со новите законски измени, ќе ја обврземе секоја институција да вклучува работни места за лица со попреченост при изготвување на годишни планови за вработување.

 

За време на средбата со градоначалничката на Општина Битола, г-ѓа. Наташа Петровска, ме запозна со вработената Симона Јовеска. Оваа вработена беше една од најпродуктивните во оваа институција и нејзиниот придонес е високо ценет.

 

Нашата цел е да создадеме услови овие луѓе да имаат можност да бидат вклучени што е можно повеќе во државните институции, бидејќи навистина овие луѓе можат и имаат можност да придонесат.

Извор: Министерство за информатичко општество и администрација

Прочитајте

Карпош: Салата ,,Партизан’’ со ново осветлување

0
Во рамки на реконструкцијата на спортскиот објект ,,Наум Наумовски Борче’’, познат како ,,Партизан’’, изминатиот период се поставуваше ново лед осветлување. Од целосниот простор, употребени...