Ѓорче Петров: Санација на пристапна патека на кеј на река Вардар

ОпштиниЃорче Петров: Санација на пристапна патека на кеј на река Вардар
spot_img

Најчитано

spot_img
spot_img

Екипите на ЈП ,,Улици и патишта” Скопје започнаа со санација и дограба на патеката на кејот на Вардар, долж фудбалското игралиште ,,Млади Лавови” во  Хром.

Со асфалтирањето на 260 метри, Ѓорчепетровци добиваат  целосно функционална пешачка и велосипедска патека на потегот од Хром до Сарај со вкупна должина од 4 километри.

Патеката на кејот на Вардар е една од најискористените места за спорт и рекреација  во општина Ѓорче Петров.

Извор: Општина Ѓорче Петров

spot_img
spot_img
spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Читај повеќе

spot_img
spot_img