spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниКавадарци: Водоводна линија во населбата Ресавски залив на Тиквешкото езеро

Кавадарци: Водоводна линија во населбата Ресавски залив на Тиквешкото езеро

Во крајна фаза е поставувањето на водоводната линија од с.Ресава до Викенд населбата Ресавски залив на Тиквешкото езеро. Поставена е линија со попречен пресек ф-63 со должина од 2000м и секундарна мрежа кон 60 објекти. Изведувач на овој проект е фирмата ДАНСА-ТРЕЈД Скопје.

Исто така на овој дел од страна на ЈП Комуналец Кавадарци беа поставени дополнителни 250м водоводна линија со попречен пресек ф-63.

Извор: Општина Кавадарци

Прочитајте

Охрид: Успешно реализирана еколошката акција „Генералка Викенд“

0
Голема количина на ПЕТ амбалажа и мешан отпад беа собрани во рамки на еколошката акција „Генералка Викенд“ која се одржа во петокот на 17-ти...