spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeСамостојни органиСамостојни државни органиАМС: Отворен Младински центар во Кавадарци

АМС: Отворен Младински центар во Кавадарци

Во Кавадарци денеска е отворен Младински центар како плод на соработката помеѓу општина Кавадарци, Агенцијата за млади и спорт и Сојузот за младинска работа.

 

Директорот на Агенцијата за млади и спорт, Наумче Мојсовски потенцираше дека овој Младински центар е од огромно значење за поврзување, приближување и подобро запознавање на младите луѓе.

 

Со младинските центри во општинитеконтинуирано се унапредуваат вредностите и примената на младинската работа, како и поттикнувањето волонтерство и младинскиот активизам, истакна Мојсовски.

 

Тој додаде дека младинските центри ќе бидат место каде ќе се родат големи идеи, а креативноста ќе биде на највисоко ниво.

Со Центарот ќе управуваат организациите „Креактив” и „Совет за превентива против малолетничка деликвенција”, кои беа избрани преку јавен повик.

 

Градоначалникот на Кавадарци Митко Јанчев нагласи дека овој Младински центар е многу значаен за младите од општина Кавадарци.

 

Пред присутните се обрати и Ивана Стојчевска од Сојуз за младинска работа.

 

Претседателот на „Креактив”, Драган Марковски и Ѓорѓи Нанчев, младински работник од СППМД, изразија задоволство што по долги години работа на терен, Кавадарци добива ваков центар.

Извор: Агенција за млади и спорт 

Прочитајте