Гевгелија: Oбновена фасадата на ПУ- Прдејци, нов гумен под во Спортската сала на ООУ „Р. Шуклев“- Негорци

UncategorizedГевгелија: Oбновена фасадата на ПУ- Прдејци, нов гумен под во Спортската сала...
spot_img

Најчитано

spot_img
spot_img
              Нов изглед доби Подрачното училиште во Прдејци при
ООУ „Ристо Шуклев“- Негорци по изведбата на молеро-фарбарските работи на надворешноста на зградата. Имено, со издвоени средства од Буџетот на училиштето, обновена е фасадата на училишната зграда. Пред обновувањето, во дворот на училиштето од северната страна се реализираа градежни работи за бетонирање и оградување.
             Директорката на ООУ „Ристо Шуклев“- Негорци, Жаклина Линкова, истакна дека следен зафат за подобрување на условите за реализирање настава e замена на стариот дотраен и амортизиран под во Спортската сала на училиштето:
             – Станува збор за поставување специјален гумен под, за што беше спроведена тендерска постапка. Деновиве, треба да уследи потпишување на договорот со изведувачот. Така што, со реализацијата на овој зафат значително ќе бидат олеснети условите за развивање на здравото тело и негување на спортскиот дух на учениците, во склоп на предметот Спорт и спортски активности.
spot_img
spot_img
spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Читај повеќе

spot_img
spot_img