Битола: Петровска оствари средба со раководството на битолските пензионери

ОпштиниБитола: Петровска оствари средба со раководството на битолските пензионери
spot_img

Најчитано

spot_img
spot_img

Градоначалничката на Општина Битола Наташа Петровска оствари средба со раководството на Сојузот на пензионери Битола, претседателката Даница Петличкова и претседателот на Собранието Крсте Велевски.

На средбата беа прецизирани натамошните чекори на соработка, во насока на подобрување на условите за нивните членови. Наскоро, со финансиска поддршка од Општина Битола, пензионерите ќе добијат катчиња во рамките на просториите на четири урбани заедници, каде што ќе можат да се дружат и да го исполнуваат слободното време со различни активности.

Градоначалничката Петровска истакна дека Општина Битола и натаму преку годишните  програми за работа ќе да јава поддршката за пензионерите, во различни форми.

Извор: Општина Битола

spot_img
spot_img
spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Читај повеќе

spot_img
spot_img