Куманово: Ден на женско претприемништво

ОпштиниКуманово: Ден на женско претприемништво
spot_img

Најчитано

spot_img
spot_img

Во знак на поддршка на женското претприемништво и локален економски развој, денеска претседателката на Совет на општина Куманово, Атина Мургашанска во соработка со Клубот на советничкиодСоветотнаопштината, во којчленуваатсоветничкиодситеполитичкипартии, организираа Ден на женско претприемништво.Дел од настанот беа претседателки на Совет на општини од други градови во државата, градоначалнички и советнички од Совет на општина Куманово.Во рамките на настанот беа претставени неколку успешни компании, раководени од припаднички на понежниот пол, преку посета и разменување на искуства на овој план. Гостите имаа можност да ги посетат и директно да се запознаат со работата на:фабриката за чевли “Глечер”, “Градска пекара” и млекара “Бучен Козјак” од нашиот град.

Извор: Општина Куманово

spot_img
spot_img
spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Читај повеќе

spot_img
spot_img