spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниОхрид: Се одложи планираното прскање против комарци

Охрид: Се одложи планираното прскање против комарци

Поради неповолни временски услови, планираната теристичка (од земја) дезинсекција против комарци која требеше да се спроведе на 19.07.2021 година се одложи за 22.07.2021 (четврток).

Се молат пчеларите и пчеларските задруги да ги превземат соодветните мерки за заштита на пчелите.

Теренијалното запрашување ќе се врши на територија на град Охрид и крајбрежниот појас на потег од с. Подмоље до х.Парк и подножјето на планината Галичица (нас. Б.Извори), како и на потег од река Грашница, Коселска Река, крајбрежје од автокамп Љубаништа до комплекс Св.Наум.

Извор: Општина Охрид 

Прочитајте