Штип: Посета на Рудникот Боров Дол

ОпштиниШтип: Посета на Рудникот Боров Дол

Најчитано

Градоначалникот имаше чест да се вози во дампер.

Со задоволство присуствуваше на работната средба заедно со директорот Павло Кривинскиј и раководството на рудникот Боров Дол.

Во Боров Дол се врши експлоатација и обработка на рудата, која што преку транспортна лента долга 7км се пренесува до рудникот Бучим на понатамошна доработка, каде што се врши повторно дробење на рудата до гранулација од 250мм на 70мм руда и оди на флотација каде што се добива готов производ, бакарен концентрат.

Рудникот се простира на територија на три општини и тоа Конче 57,13%, Штип 38,43% и Радовиш 4,44%. Со тоа што се простира и на територијата на Општина Штип, рудникот Боров Дол ќе придонесува за социоекономскиот развој на нашата општина.

 

Краток видео запис: https://we.tl/t-RFSDePrZb9

Извор: Општина Штип 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе