spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeПолитички партииВМРО-ДПМНЕМерка „Мојот данок за мојот проект, во мојата општина“

Мерка „Мојот данок за мојот проект, во мојата општина“

Почитувани,

СДСМ се однесува неодговорно со парите на граѓаните кои се собираат во буџетите на општините и државниот буџет. Четири години гледаме корупција, криминал и расипништво. Време е за реалната моќ на одлучување да се врати кај граѓаните. Проектот – „Мојот данок за мојот проект, во мојата општина“ ќе го направи токму тоа.

„Мојот данок за мојот проект, во мојата општина“ е мерка со која ќе им овозможиме на граѓаните парите кои ги уплаќаат на име на данок на имот да изберат за каков проект сакаат да бидат потрошени.

Граѓаните ќе може да одлучат кај ќе се инвестираат нивните пари на локално ниво, дали тоа ќе биде ново игралиште, нова улица, парк или било што друго, што тие сметаат дека им е неопходно.

Нема повеќе некој од општината да одлучува во име на народот, а тој да мора да прифаќа зошто така кажал некој во општината.

ВМРО-ДПМНЕ нема да дозволи парите на граѓаните да бидат трошени на патувања или некои непродуктивни трошоци на општинските функционери. И токму затоа им даваме на граѓаните, тие да одлучат и тие да бидат господари на своите пари.

Мерката „Мојот данок за мојот проект, во мојата општина“ ќе значи и транспарентност и отчетност на општинските власти. Општинската администрација ќе биде обврзана на транспарентност, проектите ќе бидат објавени на страната на општината и ќе има бројач, како ќе се полнат средствата за тие проекти, така тие проекти ќе се реализираат.

Време е за поинаков пристап. Време е за одговорност, отчетност и работа. Време е за Македонија на сите луѓе!

Извор: ВМРО ДПМНЕ 

Прочитајте