Оваа влада нема ниту еден свој започнат проект

Политички партииВМРО-ДПМНЕОваа влада нема ниту еден свој започнат проект
spot_img

Најчитано

spot_img
spot_img

СДСМ СЕ ОБИДУВА СЕКОЈА ПОВЕЌЕ КРАТНО ПОВТОРЕНА ЛАГА ДА ЈА ПРЕТВОРАТ ВО ВИСТИНА

Од толку многу неспособност и неработење на Владата предводена од СДСМ, почнаа да се прикриваат за своето неработење со одржување на патиштата, преку ЈП Македонијапат. Се работи за одржување, односно работа која што би морало да ја изведуваат тековно, а не да се промовираат со истото.

Автопатот Миладиновци – Штип, е срамота да се спомнува во 2021 година, кога беше фактички пред завршување уште во 2017 година, а за истиот многу неспособната влада предводена од СДСМ сеуште нема извршено технички прием.

Двата експресни пата Штип – Кочани и Штип – Радовиш беа отпочнати, обезбедени средства, завршени проектни документации, спроведени тендерски постапки и започнати градежни активности уште во 2016 – 2017, за да сега СДСМ својата неспособност ја затскрива со реализирани по пола секција од истите.

Затоа, треба да се повикаат на работа, а не да се промовираат со проекти наследени од Владата на ВМРО – ДПМНЕ, кои што лошо ги управуваат.

Оваа неспособна влада нема ниту еден свој започнат проект. Дури и оние 2км од автопатот кон Блаце 4 години не можат да ги завршат ни до половина од реализацијата.

Докажано е дека оваа влада не е способна да реализира капитални инфраструктурни проекти од интерес на државата.

Извор: ВМРО ДПМНЕ 

spot_img
spot_img
spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Читај повеќе

spot_img
spot_img