spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeUncategorizedКуманово: Завршна мобилност во рамките на проектот од “Еразмус +”програмата

Куманово: Завршна мобилност во рамките на проектот од “Еразмус +”програмата

Градоначалникот на општина Куманово Димитриевски денеска во просториите на Општината имаше средба со претставници од ДСУ-РЦСОО “Киро Бурназ”-Куманово, како и претставници од Турција, Полска, Португалија и Италија, кои се во посета на нашиот град. Целта на посетата се активности во рамките на проектот “Надгради се со google алатки и мобилни апликации” од програмата “Еразмус +”, чиј координатор е Португалија, а партнер е ДСУ-РЦСОО “Киро Бурназ”. Овој проект вклучува едукација со google и мобилни апликации, кои наоѓаат примена во оценување на ученици преку организирање на квизови, кои помогнаа во овој период на COVID-19 кризата.

Извор: Општина Куманово

Прочитајте