spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниГевгелија: За Пописен реон 11 се потребни 88 реонски попишувачи и 9...

Гевгелија: За Пописен реон 11 се потребни 88 реонски попишувачи и 9 реонски инструктори

             Во тек е јавниот конкурс објавен од Државниот завод за статистика за
ангажирање на реонски попишувачи и инструктори. За Пописен реон 11 (Гевгелија-Дојран) потребни се 88 попишувачи и 9 реонски инструктори. Условите за пријавување на Конкурсот се: кандидатите да се државјани на РС Македонија, да се полнолетни, да имаат завршено минимум средно образование, да се невработени и да знаат да работат на компјутер.
            Пријавувањето се врши електронски, со пополнување на е-пријава која секој заинтересиран може да ја најде на веб-страната на Државниот завод за статистика. Конкурсот трае заклучно со петок, 5 август, 2021 година.
            НАПОМЕНА: Претходно пријавените и избрани кандидати за реонски попишувачи и реонски инструктори (март, 2021 година) доколку се’ уште се заинтересирани да учествуваат во спроведувањето на Пописот 2021, треба повторно да се пријават на новообјавениот конкурс. Пописот на населението, домаќинствата и становите во РСМ 2021 година ќе се реализира во периодот од 5 до 30 септември, 2021 година.

Прочитајте

Се реализираше примопредавањето на премиерската функција

0
Во Владата на Република Северна Македонија, досегашниот претседател на Владата, Талат Џафери, ја предаде премиерската функција на новоизбраниот претседател на Владата, Христијан Мицкоски. По пристигнувањето,...