МЖСПП: Со овие проекти ги подобруваме условите за живот

МинистерстваМЖСПП: Со овие проекти ги подобруваме условите за живот

Најчитано

Министерот за животна средина и просторно плaнирање Насер Нуредини заедно со градоначалникот на Општина  Липково Еркан Арифи, придружувани од заменик министерот за транспорт и врски Беким Реџепи, пратениците од изборната единица Арбер  Адеми и Берат Ајдари, завчера во присуство на локалното население, беше инаугуриран таложникот во филтер станица за водоснабдување на Општина Липково.

Средствата за овој проект во висина од околу 56 милиони денари беа обезбедени од буџетот на Министерство за животна средина и просторно планирање.

Од тековниот буџет на МЖСПП во тек е е реализација на капитални проекти за водоснабдување во вкупен износ од 68 милиони денари.

Министерот Нуредини истакна дека чистата вода е основна потреба на секој граѓанин на државата и дека е неопходно да се обезбеди ова основно уставно право.

 

 

Извор: Министерство за животна средина и просторно планирање

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе