spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниВасилево: ЈПКД Турија ја чистеше дивата депонија во Нова Маала

Василево: ЈПКД Турија ја чистеше дивата депонија во Нова Маала

ЈПКД „Турија“, Василево, по налог на општина Василево ја чистеше дивата депонија на влезот од населеното место Нова Маала. Увид во сработеното изврши градоначалникот на општина Василево Славе Андонов, кој упатува апел до граѓаните да се однесуваат одговорно и да не фрлаат отпад насекаде, бидејќи на тој начин се уништува животната средина и се трошат средства кои општината би ги искористила за  други намени во корист на граѓаните.

Општото добро и квалитетот на животот на граѓаните од сите населени места е врвен приоритет во работењето на општината.

 

 

 

Извор: Општина Василево

Прочитајте