spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниВелес: Јавна расправа по Нацрт Буџетот за 2022 година

Велес: Јавна расправа по Нацрт Буџетот за 2022 година

Следејќи ги принципите за транспарентност, одговорност и отчетност Општина Велес завчера организираше јавна расправа по Нацрт буџетот на општината за 2022 година. Поради актуелната состојба со Ковид 19, јавната расправа се одржа онлајн.

Учесниците на распаравата, граѓани претставници на Граѓански здруженија, бизнис секторот и локалните институции и установи имаа можност да ги кажат своите забелешки, сугестии и предлози по Нацрт буџетот.

Согласно со востановената практика сите конструктивни забелешки ќе бидат вградени во предлог верзијата на буџетот за 2022година. На овој начин Општина Велес обезбедува максимална вклученост на граѓаните ио заедницата во планирањето на Граѓанскиот буџет.

 

 

 

 

 

Извор: Општина Велес

Прочитајте

Бутел: По 40 години реконструкцијата на улицата “Натанаил Кучевишки”

0
Нема запирање кога се работи за доброто на граѓаните и за нивните потреби. Денес, започна реконструкцијата на улицата “Натанаил Кучевишки” со површина од 3000...