spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниБитола: Работни активности на мостот кај Безистенот

Битола: Работни активности на мостот кај Безистенот

Од пред неколку денови, изведувачот на изработката на техничката документација и реконструкцијата на Мостот кај Безистенот е воведен во работа. Како прва фаза од предметните работи е изработката на проектната документација, во која е предвидено и пескарење на челичната конструкција. Подготвителните активности се веќе отпочнати, а со пескарење ќе се започне во понеделник.

После изработката на техничката документација, ќе следува обезбедување на одобрение за реконструкција од Министерството за транспорт и врски, со цел отпочнување на градежните активности.

 

 

 

 

Извор: Општина Битола 

Прочитајте