spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeЈавен секторКои се работните позиции во Администрацијата и колкава нето плата им следува?

Кои се работните позиции во Администрацијата и колкава нето плата им следува?

За сите вработени во администрацијата и целата јавност – Javnaadministracija.mk ги објавува работните позиции согласно систематизацијата на работни места во јавната администрација на Северна Македонија.

Дополнително, за секоја од работните позиции наведена е нето платата.

Вкупно постојат 4 категории и 17 работни позиции:

А1 – Државен секретар Нето плата: 56.100 денари

А2 – Генерален секретар Нето плата: 48,744 денари

А3 – Секретар на Град Скопје Нето плата: 46,363 денари

А4 – Секретар на општина во град Нето плата: 42,923 денари

А5 – Секретар на општина во село Нето плата: 38,160 денари

Б1 – Државен советник Нето плата: 38, 689 денари

Б2 – Раководител на сектор Нето плата: 37,631 денари

Б3 – Помошник раководител на сектор Нето плата: 32,868 денари

Б4 – Раководител на одделение Нето плата: 29,693 денари

В1 – Советник Нето плата: 26,253 денари

В2 – Виш соработник Нето плата: 24,402 денари

В3 – Соработник Нето плата: 23,608 денари

В4 – Помлад соработник Нето плата: 22,020 денари

Г1 – Самостоен Референт Нето плата: 16,464 денари

Г2 – Виш референт Нето плата: 15,670 денари

Г3 – Референт Нето плата: 14,877 денари

Г4 – Помлад Референт Нето плата: 13,818 денари

 

 

 

Извор: Javnaadministracija.mk

Прочитајте

Битола: Завршени потребните подготовките за прифатилиште, се чека одобрение од АХВ

0
Со вклученост на сите релевантни субјекти и средства од сопствениот буџет, Општина Битола, ги направи подготовките за отворање на прифатилиште за бездомни животни. Градоначалникот...