Град Скопје: По барање на студентите читалната во градската библиотека Браќа Миладиновци ќе работи 24 часа

ОпштиниГрад Скопје: По барање на студентите читалната во градската библиотека Браќа Миладиновци...

Најчитано

Работното време на читалната во градската библиотека Браќа Миладиновци по барање на студентите ќе биде 24 часа. Ова беше договорено на вчерашната средба на  градоначалничката на Скопје Данела Арсовска со претставниците на Универзитетското студентско собрание при Универзитетот Св. Кирил и Методиј, Ева Цветковска и Вера Палевска. Цветковска и Палевска во име на студентите побараа да им се овозможи да ја посетуваат читалната непречено 24 часа во денот, односно студентите да не се соочуваат со проблеми од типот на затворени читални секогаш кога тие ќе им бидат потребни.

Градоначалничката Арсовска искажа недвосмислена поддршка за нивните предлози и потенцираше дека секогаш ќе биде на располагање за младите со цел реализирање на проектите од нивна корист.

 

 

Извор:  Град Скопје 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Читај повеќе