spot_img
spot_img

Колективен договор и за вработените во општина Велес

Правни актиКолективни договориКолективен договор и за вработените во општина Велес

Најчитано

Денес, 12.01.2022 година, во Велес, се потпиша Колективниот договор за вработените во Општина Велес со кој дополнително се унапредија правата од работен однос за вработените во општината. Колективниот договор беше потпишан од Генералниот секретар на Синдикатот на УПОЗ Бојан Трипуноски, по овластување од Претседателот на Синдикатот на УПОЗ Трпе Деаноски и претседателот на Синдикалната организација при Општина Велес Магдалена Спасева од едната страна и Градоначалникот на Општина Велес Марко Колев од другата страна.

Овој Колективен договор е потпишан на задоволство на двете страни, кои за краток период се подготви текст со кој и вработените во Општина Велес ќе ги уживаат правата кои низ годините им биле ускратени.

Со овој Колективен договор се утврдени кретирумите за годишен одмор, платени и неплатени одсуства, надоместоци на плата и други примања, исплата на регрес за годишен одмор, надоместок за учество во комисии, право на еднократен надомест итн.

Генералниот секретар на Синдикатот на УПОЗ Бојан Трипуноски, истакна особено задоволство за соработката во изминатиот период како и потпишувањето на Колективниот договор. Радува фактот што и Општина Велес влекува во групата на општини со кој Синдикатот на УПОЗ ги унапреди правата од работен однос, како и искажаната волја на Градоначалникот Колев за унапредување и грижата за правата на вработените во општината.

 

Извор: УПОЗ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
[td_block_ad_box spot_img_horiz="content-horiz-center" media_size_image_height="1000" media_size_image_width="1000