АМС: Затворен базен во Тетово

Најчитано

Директорот на Агенцијата за млади и спорт  изврши примопредавање на Базенот во Тетово. Ова е прв базен од Програмата на Владата на РСМ за изградба на 14 пливачки базени на целата територија на државата. Со затворениот  базен  ќе раководи општина Тетово.

Базенот ќе биде ставен во функција почнувајќи од септември.


Ќе се постават фотонапонски панели за да се намалат трошоците за електрична енергија.

Базенот е наменет за учениците од тетовските училишта, но ќе може да се користи и во комерцијални цели.

Продолжување до целосна изградба и на другите базени од кои две се веќе во напредна фаза.

 

 

Извор: Агенција за млади и спорт 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе