МП: Штрајкот на вработените во УВМК останува во мирување

МинистерстваМП: Штрајкот на вработените во УВМК останува во мирување

Најчитано

Штрајкот на вработените во УВМК останува во мирување. На вчерашната средба на раководството на УВМК со Независниот синдикат и претставник од Владата договорено е до 1 септември да се подготват три опции за начинот на кој ќе се овозможи зголемување на платите на вработените во УВМК. На 15 јуни беше потпишан колективен договор со кој се утврдуваат критериумите за годишен одмор и неплатени отсуства, надоместоците на плата и други примања, исплата на регрес за годишен одмор, додатоци на плата, јубилејни награди и др. Како право кое синдикатот и работодавачот го утврдија во овој договор е минималната плата да биде основна плата. Министерството за правда и во иднина ќе се грижи за унапредување на правата на вработените во УВМК.

 

 

Извор: Министерство за правда

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе