Валандово: Градежни активности на улицата Балинци

ОпштиниВаландово: Градежни активности на улицата Балинци

Најчитано

Започна изградбата на нова улица во Балинци која ги поврзува централниот дел од населеното место со Горна мала и решава уште еден суштински проблем на граѓаните.

Улица е со должина од 700 метри, ширина од 4 метри и има предвидено решение за атмосферските води.

Претходниот период, овде реализиравме:
🔹 канализационен систем,
🔹 ново ЛЕД осветлување и
🔹 корпи за отпадоци и контејнери, со што беа вклучени во организираниот систем за собирање отпад во општината.

Со изградбата на оваа улица, како и со реализацијата на останатите проекти значајно се подобруваат условите за живот во ова населено место, се отстрануваат неправдите од минатото и рамномерно се распределуваат јавните средства.

 

 

 

 

Извор: Општина Валандово 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе