Дебар: Реализација на проектот од основното училиште „Пенестија“

ОпштиниДебар: Реализација на проектот од основното училиште „Пенестија“

Најчитано

Ја посетив реализацијата на проектот стекнат од основното училиште „Пенестија“, кој се состои во создавање услови за пристапност на лицата со посебни потреби, што е финансирано од Европската унија.

Како дел од овој проект, училиштето ќе има корист од два лифта за скали и поголем лифт во објектот за ниските одделение. Исто така, треба да се поздрави придонесот на американскиот Дебарчанин (VSH) кој донирал на ова училиште сума во износ од 55000 американски долари, посветен на реконструкција на класи, музичкиот кабинет и санитарни јазли.

Сите овие инвестиции не би биле можни без ангажирање на администрацијата на ова училиште под водство на г-дин Ajet Mullarexha , кој со својата транспарентна работа успеа да создаде кредибилитет.

 

 

 

 

Извор: Општина Дебар 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе