МИОА: Работен состанок за усогласување на националното медиумско законодавство со законодавството на ЕУ

МинистерстваМИОА: Работен состанок за усогласување на националното медиумско законодавство со законодавството на...

Најчитано

Министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити денеска одржа работен состанок со тимот експерти избрани за проектот за усогласување на националното медиумско законодавство со законодавството на ЕУ и медиумските стандарди. Проектот е поддржан од ЕУ, односно Делегацијата на ЕУ во Северна Македонија.

На состанокот се разговараше за важноста од усогласување на Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги со Директивата за аудиовизуелни медиумски услуги (ЕУ) 2018/1808 година, особено што истото е во согласност со скринингот што нашата земја сега го започнува како работен процес, како земја којашто започна преговори за членство во ЕУ.

 

 

 

Извор: Министерство за информатичко општество и администрација 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе