АД ЕСМ на 21.10.2022 година произведе 11.861 MWh електрична енергија

ВладаАД ЕСМ на 21.10.2022 година произведе 11.861 MWh електрична енергија

Најчитано

Во Термоелектраните произведени се 8.737 MWh. Во функција се два блока на РЕК Битола и едниот блок на РЕК Осломеј. Во ТЕЦ Неготино во тек се сервисни и ремонтни активности со цел зајакнување на постројката за следниот период кога се очекува поголема потрошувачка на струја. Во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци на 21.10.2022 година произведени се 3.124 MWh.

 

АД ЕСМ на 21.10.2022 година целосно ги задоволи потребите за струја на домаќинствата и на малите потрошувачи исклучиво од сопствените, домашни капацитети.

 

 

 

 

Извор: Влада

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе