spot_img
spot_img

Охрид: Јавна дебата за дефинирање на приоритетите пред обрајување на јавен повик за граѓаниските организации

ОпштиниОхрид: Јавна дебата за дефинирање на приоритетите пред обрајување на јавен повик...

Најчитано

Во просториите на Општина Охрид, се одржа јавна дебата чија тема беше дефинирање на приоритетите пред обрајување на јавен повик за граѓаниските организации. На дебатата учество зедоа претставници на 12 организации.

Како предлог приоритети беа издвоени „Младински активизам и пратиципација“, „Родова еднаквост, економска и социјална инклузија“ и „Туризам, заштита на животната средина и култура“.

Овој, нов пристап на Локалната самоуправа, подразбира обрајување на јавен и транспарентен повик за сите граѓански организации кои ќе треба да изготват предлог проекти во дадената област. Понатака, проектите ќе бидат отценувани од страна на комисија и на крај се врши финансирање од буџетот на Општина Охрид.

Транспарентниот и конкурентен процес за избор на проектите придонесува за обезбедување подобри услуги и конкретни резулатати за локалното население.

 

 

 

 

Извор: Општина Охрид 

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
[td_block_ad_box spot_img_horiz="content-horiz-center" media_size_image_height="1000" media_size_image_width="1000