УЈП: Барање за издавање на одобрение за користење на факсимил

Самостојни органиОргани во составУЈП: Барање за издавање на одобрение за користење на факсимил

Најчитано

Се известуваат даночните обврзници и сметководителите дека на веб страницата на УЈП, е поставен нов унифициран образец – Барање за издавање на одобрение за користење на факсимил – (образец Б-ФА).

Согласно член 18 став 4 од Правилникот за спроведување на Законот за данокот на додадена вредност („Службен весник на РМ“, бр.65/99, „Службен весник на РСМ“, бр.111/19 и 143/22), заради олеснување на постапката за издавање на фактури од ист вид кон голем број приматели, на даночните обврзници може да им се одобри користење на факсимил на потпис за овластено лице или факсимил на име, презиме и потпис на овластеното лице.

Корисни информации:

 

 

 

Извор: Управа за јавни приходи

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе