МЕ: Државниот секретар Чекиќ Дуровиќ, учествуваше на состанокот на министрите за енергетика во рамките на Берлинскиот процес

МинистерстваМЕ: Државниот секретар Чекиќ Дуровиќ, учествуваше на состанокот на министрите за енергетика...

Најчитано

Државниот секретар Размена Чекиќ Дуровиќ, на 24 октомври 2022 година учествуваше на состанокот на министрите за енергетика во рамките на Берлинскиот процес, на покана на германскиот заменик-канцелар и министерот за економски прашања и климатски активности Др. Роберт Хабек. На состанокот го презентираше напредокот, плановите и потребите на Република Северна Македонија во енергетскиот сектор, мерките за справување со енергетската криза, како и активностите и мерките кои ги превзеде Р. Северна Македонија за зголемување на искористеноста на обновливите извори на енергија.

За време на состанокот ја истакна потребата од забрзување на тековната, како и потребата од дополнителна  поддршка од Европската Унија и Германија, се со цел да можеме да продолжиме по патот на енергетската транзиција.

 

 

 

 

Извор: Министерство за економија

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе