Илинден: Еколошка акција на учениците од ПООУ „Гоце Делчев“, се грижиме за околината и ја развиваме креативноста

ОпштиниИлинден: Еколошка акција на учениците од ПООУ „Гоце Делчев“, се грижиме за...

Најчитано

На иницијатива на  еколошкото друштво „Јасмин“ при ПООУ „Гоце Делчев“, изминатите два месеца беше спрoведена еко акција  за собирање на пластични капачиња во рамки на програмата чиста и здрава околина.

Во акцијата  која имаше за цел  развивање на свеста  за рециклирање и намалување на количеството на пластичен отпад и поттикнување на креативноста,  учествуваа  повеќе одделенија од ПООУ „Гоце Делчев“ со своите одделенски раководители.

Вкупно беа собрани 16.372 капачиња, поради големата масовност, еко акцијата имаше и натпреварувачки дел во кој беа изработени еко слики од пластични капачиња.

Координатор на еко програмата беше наставничката Марија Спасовска, а на најуспешните директорката Душанка Крстева  им врачи дипломи во изборот на најубава еко слика.

 

 

 

 

 

Извор: Општина Илинден 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе