КСС: Барање до пратениците за целосно почитување на Законите и правилно проектирање на Буџетот за 2023

СиндикатиКССКСС: Барање до пратениците за целосно почитување на Законите и правилно проектирање...

Најчитано

Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија денес врз основа на Одлуката на извршниот одбор поднесе барање до народните пратеници во Законодавниот дом на Македонија за целосно почитување на Законите и правилно и целосно проектирање на Буџетот за 2023 година.

 

Неможноста да интервенираме во Економско Социјалниот Совет поради цврстиот негативен став на владините претставници, пред се на Претседателот на Економско Социјалниот Совет, министерката г-ѓа. Јованка Тренчевска и министерот за финансии г-дин. Фатмир Бесими, донесовме Одлука да се обратиме до пратениците во Законодавниот дом да укажеме на кршењето на Законите и отсутноста од желбата за помош на работниците во оваа економска/енергетска инфлаторна криза.

 

 

 

 

Извор: Конференција на слободни синдикати на Македонија 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе