МЗ: Современ клинички аудиометар обезбеден за Заводот за рехабилитација на слух, говор и глас

МинистерстваМЗ: Современ клинички аудиометар обезбеден за Заводот за рехабилитација на слух, говор...

Најчитано

Најсовремен клинички аудиометар е обезбеден во Заводот за рехабилитација на слух, говор и глас со поддршка од Република Бугарија. Со оваа опрема значително се унапредува квалитетот во дијагностиката на слушните оштетувања, како и третманот на лицата со кохлеарен имплант.

 

Дел од перформансите на аудиометарот се веќе пуштени во употреба во делот на тонална аудиометрија, каде фреквенцијата на пациенти е околу 10-тина дневно.

 

– Изразувам искрена благодарност до министерот за надворешни работи на Република Бугарија, Николај Милков, како и до Амбасадата на Република Бугарија, за континуираната поддршка и одличната соработка, посочи министерот за здравство, д-р Беким Сали на денешната посета на Заводот.

 

 

 

Извор: Министерство за здравство 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе