spot_img
spot_img

Илинден: Показна вежба за заштита од земјотрес и пожар во средното училиште

ОпштиниИлинден: Показна вежба за заштита од земјотрес и пожар во средното училиште

Најчитано

Во СОСУ ,,Илинден” во организација на Општина Илинден и училиштето, а во соработка со Црвениот Крст се одржа показна вежба за заштита во случај на елементарни непогоди.

Показната вежба во која беа вклучени учениците и наставниот кадар при СОСУ ,,Илинден” беше успешно изведена согласно планот за евакуација при несреќи и планот за работа на училиштата, а главната цел беше запознавање на учениците и наставниот кадар со мерките за евакуација во случај на земјотрес и пожар. Симулациони вежби од овој тип досега беа спроведени и во останатите училишта во општина Илинден.

 

 

 

Извор: Општина Илинден 

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
[td_block_ad_box spot_img_horiz="content-horiz-center" media_size_image_height="1000" media_size_image_width="1000