МИОА: Работна средба со претставниците и експертите од СИГМА

МинистерстваМИОА: Работна средба со претставниците и експертите од СИГМА

Најчитано

Министерот за информатичко општество и администрација, Адмирим Алити  на една консултативна и појаснувачка средба ги прими претставниците и експертите од СИГМА, со кои разговараа за Законот за плати, каде го разгледаа пристапот, обемот и начинот на спроведување на овој закон.

 

И покрај сложеноста и тешкотиите со кои ќе се соочи овој закон, министерот Алити изрази подготвеност интензивно да се посветиме на креирањето на овој закон, за што тој е голем оптимист дека ќе донесе позитивни промени во отстранувањето на разликите во платите во државните институции, затоа  се согласија дека следни состаноци  ќе бидат почести во оваа насока.

 

 

 

Извор: Министерство за информатичко општество и администрација 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе