spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeВладаПремиерот Ковачевски на претстава во изведба на деца од социјално ранливи категории...

Премиерот Ковачевски на претстава во изведба на деца од социјално ранливи категории семејства

Денеска, 21 декември во Театарот за деца и младинци, Скопје, премиерот Димитар Ковачевски заедно со министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска, министерката за култура, Бисера Костадиновска Стојчевска и претставничка од Кабинетот на Претседателот на Република Северна Македонија присуствуваа на претставата „Писмо за Дедо Мраз” во изведба на детското драмско студио Неверленд.

На претставата присуствуваа и деца од центрите за лица со попреченост од целата територија на државата, од згрижувачки семејства, дневните центри и деца од социјално ранливи категории семејства.

По завршувањето на претставата премиерот и министерките заедно со Дедо Мраз доделија новогодишни пакетчиња на сите присутни деца.

Целта на овој настан е да се подигне свеста за децата со попреченост и децата од социјално ранливи категории на семејства, како и да се подигне предновогодишниот дух на оваа група на дечиња.

 

 

Извор: Влада

Прочитајте