spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeЈавен секторГрадски паркинг - Скопје: Пуштени во употреба нови паркомати на Клинички...

Градски паркинг – Скопје: Пуштени во употреба нови паркомати на Клинички центар

ЈП „Градски паркинг“ – Скопје ја известува јавноста дека се поставени и воведени во функција два нови паркомати на Клиничкиот Центар „Мајка Тереза“. Паркоматите служат за наплата на паркинг услуга, со што ќе се намали метежот и ќе се олесни протокот на возила на јавното паркиралиште.
Во моментов претрпијатието располага со четири паркомати кои се поставени на одредени локации и тоа кај клиниките за: Гинекологија, Хирургија, и Детски болести и кај Инфективно одделение.

Наплатата за паркинг услуга на паркоматите може да се врши готовински, како и безготовински т.е со банкарска картичка, што претставува убрзување на процесот на наплата.

 

 

 

 

Извор: ЈП Градски паркинг – Скопје

Прочитајте

МЈА: Лазе Јаќимоски ја презеде функцијата Заменик – Министер за Јавна...

0
Во просториите на Министерството за Јавна Администрација денес беше извршено примопредавање на должноста Заменик - Министер за Јавна администрација. Министерот за Јавна администрација, Горан Минчев, заедно со поранешниот Заменик - Министер на Министерството...