АПЈ: Вреднувања за најновото дело на лингвистот Мустафа Ибрахими

Самостојни органиСамостојни државни органиАПЈ: Вреднувања за најновото дело на лингвистот Мустафа Ибрахими

Најчитано

Лингвистот Мустафа Ибрахими, воедно соработник и поддржувач престојуваше во Агенцијата за примена на јазикот (АПЈ). Тој беше примен од директорот Илбер Села и други вработени во оваа Агенција.

По овој повод, лингвистот Ибрахими на Агенцијата и ја подари својата најнова публикација “Folklori dhe etnokultura shqiptare e Pelagonisë” (Албанскиот фолклор и етнокултура на Пелагонија).

Ваквите дела се многу важни бидејќи претставуваат доказ за албанскиот јазик, култура и традиција во Република Северна Македонија.

 

 

 

Извор: Агенција за примена на Јазикот што го зборуваат најмалку 20 % од граѓаните 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе