spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeСамостојни органиСамостојни државни органиАПЈ: Политичарка Валентина Лескај во посета на АПЈ

АПЈ: Политичарка Валентина Лескај во посета на АПЈ

Албанската политичарка, Валентина Лескај, придружувана од директорите на книгоиздателството „Тоена“, Фатмир и Ирена Точи и писателката Дијана Чули, ја посетија Агенцијата за примена на јазикот (АПЈ), при што беа примени од директорот Илбер Села.

Нивната посета се совпадна со промоцијата на книгата на Валентина Лескај „Политиката како идеја“ (Politika si ide), која се одржа во Скопје.

При оваа посета гостите беа заинтересирани за работата, предизвиците и иднината на АПЈ, за што информираше директорот Илбер Села.

 

 

 

 

 

Извор: Агенција за примена на Јазикот што го зборуваат најмалку 20 % од граѓаните 

Прочитајте

Бутел: По 40 години реконструкцијата на улицата “Натанаил Кучевишки”

0
Нема запирање кога се работи за доброто на граѓаните и за нивните потреби. Денес, започна реконструкцијата на улицата “Натанаил Кучевишки” со површина од 3000...