spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeСамостојни органиСамостојни државни органиАМС: Поддршка на проекти од областа на младите од вонредниот Оглас за...

АМС: Поддршка на проекти од областа на младите од вонредниот Оглас за финансиска поддршка на здруженија и фондации

Поддршка на проекти од областа на младите од вонредниот Оглас за финансиска поддршка на здруженија и фондации

Врз основа на Правилникот за определување постапка и утврдување критериуми за доделување средства за поддршка на проекти од областа на младите, Агенцијата за млади и спорт донесе Одлука за доделување финансиски средства на проекти од областа на младите според која се распределуват финансиски средства во висина од 5.900.000,00 денари од Буџетот на Република Северна Македонија на Агенцијата за млади и спорт за 2022 година (Сл. Весник на РСМ“ бр. 287/2021 и 164/2022), наменети за поддршка на проекти од областа на младите, од потпрограма -30, ставка 463-трансефер до невладини организации од  објавениот Оглас за финансиска поддршка на здруженија и фондации.

РЕЗУЛТАТИ 

 

 

 

 

Извор: Агенција за млади и спорт 

Прочитајте

МЈА: Лазе Јаќимоски ја презеде функцијата Заменик – Министер за Јавна...

0
Во просториите на Министерството за Јавна Администрација денес беше извршено примопредавање на должноста Заменик - Министер за Јавна администрација. Министерот за Јавна администрација, Горан Минчев, заедно со поранешниот Заменик - Министер на Министерството...