АПЈ: Нови публикации во библиотеката

Самостојни органиСамостојни државни органиАПЈ: Нови публикации во библиотеката

Најчитано

Во Агенцијата за примена на јазикот (АПЈ) беше лингвистот Аслан Хамити, воедно соработник и поддржувач на агенцијата, и и неговиот колега професор Исмет Османи.

Тие беа примени од директорот Илбер Села и други вработени во оваа Агенција.

Во оваа прилика лингвистот Хамити донираше дел од своите публикации на Агенцијата со што ја збогати библиотеката на агенцијата.

Ваквите дела се многу важни бидејќи претставуваат докази за албанскиот јазик, култура и традиција во Република Северна Македонија.

 

 

 

Извор: Агенција за примена на Јазикот што го зборуваат најмалку 20 % од граѓаните 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе